Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikinci çeyrekte sanayi üretiminin yıllık yüzde 7,3 arttığını belirterek, cari açığın yıl sonunda milli gelire oranla yaklaşık yüzde 1,5 seviyesinde kalacağını öngördüklerini açıkladı.
Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı değerlendirmede Mehmet Şimşek, sanayi üretiminde üç çeyrektir devam eden artışın ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 7,3’e ulaştığını vurguladı. İnşaat ve hizmet sektörlerindeki olumlu seyrin de büyümeyi desteklediğini ifade eden Şimşek, “Ekonomimiz, dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme patikasında ilerliyor” dedi.
Cari dengeye ilişkin de net mesajlar veren Bakan, haziran ayında yıllık 18,9 milyar dolar olan cari açığın, ikinci çeyrekte milli gelire oranının yaklaşık yüzde 1,3 seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Güçlü ihracat, turizm gelirleri ve artan avro/dolar paritesinin cari dengeyi olumlu etkilediğini dile getiren Şimşek, “Yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 1,5 ile sürdürülebilir seviyede kalmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Azalan küresel belirsizlikler, düşen enflasyon ve iyileşen finansal koşulların önümüzdeki dönemde ekonomik aktiviteye daha fazla katkı sağlamasını beklediklerini belirten Şimşek, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejisinin devam edeceğini söyledi.
Haber: Garabey
Yorumlar
Kalan Karakter: