Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, sabah saatlerinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.Yetkililerden alınan bilgiye göre, Köseler ve 20 şüpheli hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltı işlemi gerçekleştirildi.
Ekrem İmamoğlu'ndan Gözaltı Kararına Tepki
Gözaltı işleminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak operasyona tepki gösterdi.İmamoğlu, "İfadeye çağırılması halinde koşa koşa gidecek bir belediye başkanına sabah 04.00’te baskın yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.İmamoğlu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler, sabah 04:00 sularında evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştır. Eşiyle uyurken evi basılan belediye başkanımız gözaltında. Hakkındaki itham her neyse, ifadeye çağrılsa koşa koşa gelecek bir belediye başkanına sabah 04:00’te ev baskını yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir. Bu uygulamaların ülkemize ve milletimize kazandırdığı hiçbir şey yok."
Soruşturma Devam Ediyor
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in gözaltındaki işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, soruşturmanın kapsamı hakkında yetkililerden henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.
Haber: BHA