Muğla Büyükşehir Belediyesi, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla Kavaklıdere ilçesinin Ortaköy Mahallesi’nde açılan çocuk kütüphanesine okuma kitapları, test kitapları ve satranç takımları gönderdi.
Ortaköy Mahallesi Muhtarı Filiz Tufan’ın girişimleriyle eski bir depo, çocuk kütüphanesine dönüştürülerek miniklerin yeni eğitim yuvası haline getirildi. Çocuklar, her gün büyük bir heyecanla kütüphaneye gelerek kitap okuyor ve ders çalışıyor.
Muhtar Tufan: “Çocuklarımız İçin Bir Kütüphane Açtık”
Kütüphanenin açılma sürecini anlatan Ortaköy Mahalle Muhtarı Filiz Tufan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

"Muhtar seçildikten sonra çocuklarımız için ne yapabiliriz diye düşündük ve bir kütüphane açmaya karar verdik. Burası daha önce bir depo olarak kullanılıyordu. Düzenlemeler yaparak çocuklar için bir eğitim alanına dönüştürdük. Sağ olsun, Ahmet Başkanımız da bize destek verdi. Çocuklarımız için okuma ve test kitapları gönderdi. Onları Büyükşehir Belediyesi’nin yarıyıl tatilinde düzenlediği Film Günleri’ne götürdük. Bu destekleri için çok teşekkür ediyorum."
Çocuklar Kütüphane Sayesinde Okuma Alışkanlığı Kazanıyor
Kütüphaneye gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kitaplara daha kolay ulaşabildiklerini ve okuma alışkanlığı kazandıklarını belirtiyor. Öğrencilerden Kübra Erdal, “Ahmet Başkanımız bize Nutuk, okuma ve test kitapları gönderdi. Burada her gün kitap okumaya çalışıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
- sınıf öğrencisi Zeynep Barut ise “Başkanımız bizim için etkinlikler düzenledi ve istediğimiz kitapları gönderdi. Burası eskiden depo olarak kullanılıyordu, muhtarımız sayesinde kütüphane oldu.” ifadelerini kullandı.
Üniversite sınavına hazırlanan Hiranur Tufan, “Evde sıkıldığımda buraya gelip ders çalışıyorum. YKS öğrencisiyim, test kitapları gönderdiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Aras: “Çocuklarımızı Aydınlık Bir Geleceğe Taşıyacağız”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukların kitaplara ulaşabilmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Ortaköy Mahallesi’nde açılan çocuk kütüphanesine destek vermek, bizim için bir görevden öte büyük bir mutluluk kaynağı. Okuma kültürünü yaygınlaştırmak, çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak için çalışıyoruz. Büyükşehir olarak vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturmaya devam edeceğiz. İl merkezimizde bulunan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 37 bin kitap bulunuyor. İlber Ortaylı hocamız da kitaplarını Muğla’ya bağışladı. Tüm bu kültürel yatırımlarla çocuklarımızı Atatürk’ün yolunda aydınlık bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz.”
Başkan Aras, kırsal bölgelerde eğitimin desteklenmesi için her türlü katkıyı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.
Haber: Kapsamhaber
Yorumlar
Kalan Karakter: