Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Şehadetin Gölgesinde Ecdadıma Mektup Yarışması’nda öğrencilerin kaleme aldığı duygu yüklü mektuplar düzenlenen törenle kamuoyuyla paylaşıldı. ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesi çerçevesinde Çanakkale’yi ziyaret eden öğrencilerin, istiklal kahramanlarına hitaben yazdığı mektuplar programda seslendirilerek katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Programda konuşan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, milli ve manevi değerleri güçlü nesiller yetiştirme hedefiyle çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.
Tüm 12. sınıf öğrencileri Çanakkale ile buluşuyor
Başkan Sandıkçı, projeyle ilçedeki gençleri şehitler diyarı Çanakkale ile buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Canik’imizde güçlü milli ve manevi yönleriyle örnek, sahip oldukları erdemle rol model nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Yıl boyunca milli ve manevi değerler temalı birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Üç yılı aşkın süredir sürdürdüğümüz ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projemizle gençlerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. İlçemizdeki tüm 12. sınıf öğrencilerimizi şehitler diyarıyla buluşturuyoruz.”
Sandıkçı, yarışma sayesinde öğrencilerin Çanakkale ziyaretleri sonrası duygularını mektuplar aracılığıyla ifade etme fırsatı bulduğunu da sözlerine ekledi.
Ödüller gençlerin motivasyonunu artırdı
Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kök, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmada dereceye giren öğrenciler şu şekilde sıralandı:
-
Kaan Serdar (Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi) – 1’inci
-
Sılanur Özkan (Canik Şehit Tayfun Pekel Anadolu Lisesi) – 2’nci
-
Sara Sakkar (Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi) – 3’üncü
-
İrem Sümeyye Özyürek (Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi) – 4’üncü
-
Miraç Pusat Kasap (Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi) – 5’inci
Dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, bisiklet, lisanslı Samsunspor forması, akıllı saat, kulak üstü bluetooth kulaklık ve puzzle gibi çeşitli ödüller verildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: