Denizli’de onkoloji hastaları ve yakınlarının buluşma noktası olan Denizli Onkoloji Gönüllüleri Dayanışma Derneği (DENOG), avukattan gelen tahliye ihbarnamesi ile büyük bir şok yaşadı. Dernek Başkanı Klinik Psikolog Mine Caner, hiçbir gerekçe gösterilmeden tahliye edilmek istendiklerini belirterek, “Öyle ha deyince nereye taşınalım? Destek bekliyoruz” dedi.
“Tahliye İhbarı ile Şaşkına Döndük”
Kayalık Caddesi’nde iki yıldır faaliyet gösteren Denizli Onkoloji Gönüllüleri Dayanışma Derneği, mal sahiplerinden gelen tahliye kararıyla karşı karşıya kaldı. Dernek Başkanı Mine Caner, kira kontratlarının bitmesine rağmen daha önce kendilerine olumsuz bir bildirim yapılmadığını, aksine sürecin devam edeceği izleniminin verildiğini söyledi.
Avukat aracılığıyla gönderilen tahliye ihbarnamesinin muhtarlığa ulaştığını belirten Caner, “Bize hiçbir bilgi verilmedi, kira için pazarlık bile yapılmadı. Kira ödemeye giden arkadaşımızdan ödemeyi kabul etmemişler. Ardından da tahliye tebligatı göndermişler. Bir telefon etme nezaketi bile göstermediler” dedi.
“Onkoloji Hastaları İçin Nefes Alma Noktası”
DENOG’un, onkoloji hastaları ve hasta yakınları için bir nefes alma noktası olduğunu vurgulayan Başkan Caner, dernek binasında düzenlenen el sanatları kursları ve uzman seminerleriyle üyelerin desteklendiğini kaydetti. Caner, “Burada insanlar hem moral buluyor hem de hastalık süreciyle nasıl başa çıkacaklarına dair bilgi ediniliyor. Bu yer bizim için bir sığınak” diye konuştu.
Kira Artışı Nedeniyle Tahliye İddiası
Başkan Caner, mal sahiplerinin düşük kira bedeli nedeniyle derneği tahliye etmek istediğini ve yerine daha yüksek kira ödeyecek bir kiracı bulmayı planladıklarını ileri sürdü. “Yeni bir yer bulabilmek için bize süre verilsin. Biz zaten bu binadan daha uygun bir yere geçmek istiyoruz. Ancak onkoloji hastalarının mağdur olmaması için biraz zamana ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Yetkililere ve Hayırseverlere Çağrı
Dernek üyelerinin çoğunun onkoloji hastası olduğuna dikkat çeken Caner, mevcut binanın sobalı olması nedeniyle zaten zor koşullarda hizmet verdiklerini söyledi. Caner, “Valilik ve belediyelerle görüştük ancak bir sonuç alamadık. Denizlili hayırseverlere sesleniyorum; bizim bir yere ihtiyacımız var. Lütfen bu çağrımıza kulak verin” dedi.

Öne Çıkan Başlıklar
-
Denizli Onkoloji Gönüllüleri Dayanışma Derneği tahliye edilmek isteniyor.
-
Başkan Mine Caner: “Bir telefon dahi etmediler, şok yaşadık.”
-
Dernek binasında kurslar ve seminerlerle hastalara moral desteği veriliyor.
-
Tahliye gerekçesinin kira artışı olduğu öne sürülüyor.
-
Yetkililere ve hayırseverlere destek çağrısı yapıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: