Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen divan toplantısı, Divan Kurulu üyelerinin yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) iş yeri temsilcileri ile Kadınlar Komisyonu üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda eğitim çalışanlarının gündemindeki konular değerlendirilirken, sendikal faaliyetler ve teşkilat çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Tevfik Yılmaz Demir: “Toplu Sözleşme Zammı Kısa Sürede Eridi”
Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, toplu sözleşme neticesinde belirlenen maaş artışlarının yüksek enflasyon karşısında etkisini kısa sürede yitirdiğini belirtti.

Demir, enflasyon farkının da çalışanların alım gücündeki kaybı telafi etmekte yetersiz kalacağını ifade ederek, kamu çalışanlarının ekonomik beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi.
“Kurumlarımızın Yanındayız”
Son dönemde Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi hakkında yayımlanan bazı haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Demir, söz konusu haberlerin bir bölümünün gerçeği yansıtmadığını, bir bölümünün ise kişisel meselelerden kaynaklandığını belirtti.

Üniversitelerin yıpratılmasına karşı olduklarını vurgulayan Demir, çalışanlar olarak OMÜ ve SAMÜ’nün yanında olduklarını ifade etti.
Kadınlar Komisyonu’na Teşekkür
Başkan Demir, Özgür Sumud Filosu yararına düzenlenen kermese katkı sağlayan Kadınlar Komisyonu üyelerine teşekkür ederek, gösterdikleri duyarlılığın takdire şayan olduğunu söyledi.

Ziya Yüksel: “Birlik Olmadan Mücadele Eksik Kalır”
Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ziya Yüksel ise konuşmasında, sendikal mücadelenin başarıya ulaşmasının ancak teşkilatın tüm kademelerinin ortak hareket etmesiyle mümkün olacağını belirtti.
Yüksel, “Çalışanlarımızdan yönetim kurulu üyelerimize kadar hep birlikte hareket ettiğimiz sürece sorunlara daha güçlü çözümler üretebiliriz. Birlik ve dayanışma sendikal mücadelenin temelidir” dedi.
“OMÜ ve SAMÜ’de Açık Ara Yetkili Sendikayız”
Toplantının sonunda, Eğitim-Bir-Sen’in hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde hem de Samsun Üniversitesi’nde açık ara yetkili sendika olmasında emeği bulunan üyelere ve iş yeri temsilcilerine teşekkür edildi.

Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Üyelerimiz ve temsilcilerimizle birlikte güçlü bir aileyiz. Eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: