Kader Mahkumları Mersin’de toplandı. Bir araya gelen mahkum yakınları af istedi. Saat 17:00'de Mersin Atatürk Parkı Saat Kulesi yanında bir araya gelen mahkum yakınları cezaevlerinde yatan kader mahkumu tanıdıkları için Ceza Yasasının bir an önce çıkmasını istedi.Çoçuklarıyla birlikte Kader mahkumlarına af isteyen yakınları beklemekten usandıklarını, çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını anlattı."FETÖCÜLER YAKTI BİZİ, CEZAEVLERİ DOLDU TAŞTI, TAYYİP DEDE BABAMI AFFET, REİS MAHKUM YÜZÜNÜ GÜLDÜR, ADLİ MAHKUMLARA EŞİT ÖZGÜRLÜK, KADER MAHKUMLARINA CEZAİNDİRİMİ İSTİYORUZ, CEZA İNDİRİMİ LÜTUF DEĞİL GEREKLİLİK" dövizlerini taşıyan mahkum yakınları aynı zamanda slogan da atarak seslerini duyurmaya çalıştılar.Yargı Reformu içeriği, Eşit Yasa ve MHP’nin şartlı indirimi ile ilgili basın açıklamasında bulunan mahkum yakınları ceza indirim yasasının bir an önce çıkmasını istedi.Kader Mahkûmları ile ilgili yargısal düzenlemelerin bu hafta içerisinde yasallaşmasını ve başta MHP olmak üzere diğer partilerinde destek vermelerini, ceza indiriminin de kanunlaşmasını istediklerini belirten hükümlü ve tutuklu yakınları, "Siyasilerde herkes hata yapabilir. Yaptıkları hatalara karşı siyasiler toplumdan af dilemişlerdir. Ya kader mahkûmları? Onların seslerine kulak verin! " dedi.
Toplum kamuoyunun 1. önemli sorunu adalet olduğunu, yurttaşların haklarını korumayan yargı adaletsizliğin sembolü haline geldiğini belirten Şahin; "Yargı reformu Paketinde yargılama, tutukluluk, infaz, denetimli serbestlik veb. Konularda yargılanmadığını ve yüksek ceza aldığını düşünen adli mahkumlar için gerekli ve zorunlu düzenlemelerin yapılmasını istemekte ve beklemekteyiz. MHP'nin bir yıl öncesinde dillendirdiği ve 24 Eylül'de TBMM başkanlığına sunduğu 19 Mayıs 2018 tarihine kadar ki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun kamuoyunda büyük beklenti oluşturmuştur. Halen mecliste yasallaşmamıştır. Yargı paketiyle birlikte kamuoyuna ve mahkûmlara verilen bu sözde tutulmalıdır." dedi.Yargılama, ceza indirimi, tutukluluk, infaz denetimli serbestlik gibi konuların uzun süreye yayılması mahkûm ve mahkûm yakınları olarak kendilerini umut girdabında bırakarak işkenceye dönüştürdüğünü dile getiren Nona Şahin, " Konunun Mecliste ivedilikle görüşülüp resmiyet kazanmasını istemekteyiz.
Sosyal medya kanallarıyla sesimizi ve mağduriyetlerimizi duyurmaya çalışsakta uzun süredir bekleyişimizi önleyemedik. Meclisin seçimler nedeniyle uzun süredir çalışmaması da bu beklentimizin ötelenmesine sebep olmuştur. 285 bin mahkûm, Denetimli serbestlikte 700 bin kişi, ülke içerisinde ve ülke dışında firar 800 bin kişi, HAGS verilmiş 3 milyon dosya, Yargıtay da bekleyen 10 milyon dosya, olduğunun bilinmesi konunun hâsıl bir toplumsal beklenti oluşturduğunu rahatlıkla kavratmaktadır. İçeride ciddi hastalıkları bulunanların, bebeklerin öğrencilerin, düşünce suçlularının ve kader mahkûmlarının sayısı düzenlemelerin elzemine işarettir." şeklinde konuştu.Son olarak, siyasilerin de ve herkesin hata yapabileceğine vurgu yapan Şahin, "Yaptıkları hatalara karşı siyasiler toplumdan af dilemişlerdir. Ya kader mahkûmları? Onların seslerine kulak verin." dedi.

TCK'nın her maddesinde mağdur yaratmıştır.
Mahkûm yakınları olarak yargı reformu içeriği ve MHP'nin açıkladığı ceza indirimiyle ilgili yaptıkları basın toplantısında konuşan; mahkum yakını Nona Şahin; "Ülkemizde özellikle FETÖ terör örgütüne mensup Hakim, Savcı Polis ve diğer adli ve yargı personellerinin hukuksal işlemleri nedeniyle birçok mağduriyet yaşanmıştır. Hapishaneler dolmuş taşmış, sicil alan vatandaş sayısı büyük çoğunluğa ulaşmıştır. TCK'nın her maddesinde mağdur yaratmıştır. FETÖ'den irtibat, iltisak ve münasebet nedeniyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 4500 olması azımsanmayacak bir rakamdır. Buna birde ekonomik nedenler eklenince işleri bozulan borcunu ödeyemeyen insanlar hapis yatmak zorunda kalmıştır." dedi.
