ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’ndan petrol akışının 07.07 itibarıyla yeniden başladığını duyurdu.
Deprem sonrası faaliyet durdurulmuştu
6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler nedeniyle geçici olarak kapatılan boru hattı, 4 Ekim 2023’te BOTAŞ tarafından operasyona hazır hale getirilmişti. Ancak akışın yeniden başlaması bugüne kadar ertelenmişti.
Sabah saatlerinde devreye alındı
Bakan Bayraktar, 'Bu sabah saat 07.07 itibarıyla Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’ndan yeniden akış başlamıştır' diyerek hattın yeniden devrede olduğunu duyurdu. Açıklama, sektörde olumlu karşılandı.
Enerji güvenliği açısından kritik adım
Irak-Türkiye Boru Hattı, Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve bölgesel iş birlikleri açısından önemli bir hat olarak değerlendiriliyor. Yeniden faaliyete geçmesi, ekonomik ve jeopolitik açıdan stratejik bir gelişme olarak görülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: