İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, 2025 yılının Türkiye açısından emeğin değersizleştirildiği, geçimin neredeyse imkânsız hâle geldiği ve hukukun askıya alındığı bir dönem olarak tarihe geçtiğini söyledi. Aksoy, işçiden emekliye, esnaftan çiftçiye kadar toplumun tüm kesimlerinin aynı anda yoksullaştığını vurguladı.
Aksoy’a göre enflasyon rakamları kamuoyuna makyajlanmış verilerle sunulurken, gerçek tablo vatandaşın mutfağında ortaya çıktı. Kira, gıda, enerji ve ulaşım giderlerinin maaşları açık ara geçtiğini ifade eden Aksoy, işçinin aldığı ücretle ay sonunu getiremediğini, memur maaşlarının ise kamu çalışanını yoksulluktan koruyamaz hâle geldiğini dile getirdi.
Emeklilerin durumunu “tam anlamıyla bir vicdan sınavı” olarak nitelendiren Hasan Aksoy, bir ömür çalışmış milyonlarca emeklinin yokluğa ve çaresizliğe terk edildiğini söyledi. Memura verilen seyyanen zammın emeklilerden bilinçli biçimde esirgenmesini açık bir ayrımcılık olarak değerlendiren Aksoy, bunun sosyal devlet ilkesinin inkârı anlamına geldiğini kaydetti.
Esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Aksoy, artan kiralar, vergiler ve maliyetler karşısında her geçen gün daha fazla işletmenin kepenk kapattığını ifade etti. Küçük esnafın korunmadığını, piyasanın yandaş zincirlerin insafına bırakıldığını dile getirdi.
Çiftçinin ise üretimden kopma noktasına sürüklendiğini belirten Aksoy, mazot, gübre, tohum ve yem fiyatlarındaki artışın üretimi durma noktasına getirdiğini söyledi. Ürününü maliyetinin altında satmaya zorlanan çiftçinin borç batağına itildiğini, ithalat politikalarıyla yerli üreticinin cezalandırıldığını ifade etti.
Tüm bu ekonomik tablonun temelinde hukuksuzluk ve adaletsizlik bulunduğunu vurgulayan Aksoy, yargı bağımsızlığının zedelendiği bir ülkede ne emeğin korunabileceğini ne üretimin artabileceğini ne de yatırım ortamının oluşabileceğini söyledi. Aksoy’a göre adaletin olmadığı yerde ekmek küçülüyor, umut giderek tükeniyor.
Hasan Aksoy, yaşananların yalnızca ekonomik bir krizle sınırlı olmadığını belirterek üniter ve ulus devlet yapısını hedef alan süreçlere de dikkat çekti. Anayasa’da değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddelerin tartışmaya açılmasını doğrudan devletin varlığına yönelik bir tehdit olarak değerlendirdi.
Kamu kaynaklarının ayrıcalıklı kesimlere aktarılırken geniş halk kesimlerine kemer sıkma politikaları dayatıldığını dile getiren Aksoy, israf, kayırmacılık ve cezasızlığın mevcut düzenin temel unsurları hâline geldiğini söyledi. Bu anlayışın toplumu topyekûn yoksullaştırdığını ifade etti.
İYİ Parti olarak bu düzene karşı açık ve net bir duruş sergilediklerini belirten Hasan Aksoy, hukuk devletini yeniden inşa etmeye, adil paylaşımı sağlamaya ve işçinin, memurun, esnafın, çiftçinin ve emeklinin hakkını savunmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun liderliğinde milletin birliğini, devletin üniter yapısını ve Cumhuriyetin temel niteliklerini sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Aksoy, Türk milletinin yoksulluğa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe mahkûm olmadığını söyledi.
Aksoy, bu düzeni değiştirecek gücün yine milletin kendisi olduğunu sözlerine ekledi.
GARABEY
Yorumlar
Kalan Karakter: