Kapıkule Gümrük sahasında düzenlenen narkotik operasyonunda iki şüpheli yakalandı. Detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen koordineli çalışmalar kapsamında, Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Kapıkule Gümrük sahasında operasyon düzenlendi.
Operasyonun ayrıntılarını Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonda E.E. ve T.Ç. isimli iki şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında uluslararası uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin güncel verileri de kamuoyuyla paylaştı. 2025 yılının ilk 11 ayında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 1,8 ton kokainin ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, 51 yabancı narkotik organize suç örgütü üye ve yöneticisinin yakalanarak ülkelerine iade edildiğini açıkladı.
Ayrıca bu yıl çökertilen 634 organize suç örgütünden 22’sinin uluslararası narkotik organize suç örgütü olduğuna dikkat çeken Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
Yerlikaya paylaşımında, ‘Baronundan, torbacısına kadar uyuşturucu ile mücadelemiz; başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu insanlık suçundan korumaya yöneliktir. Emeği geçenleri ve polisimizi tebrik ediyorum’ ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: