Manisa Büyükşehir Belediyesi ile DİSK/Genel-İş Manisa Şubesi arasında, belediye çalışanlarının haklarını iyileştirmeye yönelik ek protokol imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yanı sıra belediye bürokratları ve sendika temsilcileri katıldı.
Zorlu şartlarda çalışanlara performans primi
İmzalanan protokolün dikkat çeken maddelerinden biri, yoğun yağış dönemlerinde görev yapan personele yönelik oldu.

Ocak ve Şubat aylarında yaşanan zorlu hava koşullarında sahada çalışan işçilere, gösterdikleri özveri karşılığında 1 ila 10 yevmiye arasında performans primi ödenmesi kararlaştırıldı.
Teknik kadrolara 15 bin TL ek ödeme
Toplu İş Sözleşmesi’nin 14. grubunda yer alan teknik ve uzman personel için de önemli bir iyileştirme yapıldı.
Mühendis, hekim, avukat ve veteriner hekim gibi kadrolarda görev yapan çalışanlara aylık brüt 15 bin TL ek ödeme yapılacak.
Eğitim masrafları belediyeden
Protokol kapsamında çalışanların mesleki gelişimi de desteklenecek.
Personelin katılacağı eğitimlerin tüm masrafları belediye tarafından karşılanacak. Bu uygulamayla hem çalışanların uzmanlaşması hem de vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Başkan Dutlulu: Alın terini koruyoruz
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, imza töreninde yaptığı açıklamada çalışanların emeğine vurgu yaptı.
Dutlulu, belediye olarak çalışanların yanında olduklarını belirterek, “Çalışma arkadaşlarımızın emeğini ve alın terini koruyan adımlar atmaya devam ediyoruz. Yağışlı hava koşullarında görev yapan işçilerimize performans primi uygulamasını hayata geçiriyor, teknik kadrolarımız için iyileştirmeler sağlıyor ve tüm personelimize eğitim imkânı sunuyoruz” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: