Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Gazeteci Hadi Özışık'ın bir sosyal medya programında Babacan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik "ahlaksızca sözlerini" gündeme taşımasının ardından Yalçın, Babacan'ı sert bir dille eleştirdi.
Yalçın, Babacan'ın Bahçeli'yi hedef almasının "Türkiye'yi parçalamaya, milletimizi bölmeye yönelik ihanet planlarına partimiz ve Hareketimiz tarafından aşılmaz bir set çekilmiş olması" nedeniyle olduğunu iddia etti. Babacan'ı, "bölücü terör örgütü PKK'nın ve elebaşı Öcalan'ın sözcülüğüne, FETÖ mensuplarının hamiliğine soyunmak" ve "MHP'nin tarihî misyonunu baltalamak" ile suçlayarak, onun milli egemenliğe karşı olduğunu öne sürdü.
Semih Yalçın, Bahçeli'nin "sadece güçlü bir siyasetçi olmadığını, aynı zamanda Türk siyasi hayatında her zaman etkili ve güçlü olduğunu" belirtti. Bahçeli'nin liderliğindeki MHP'nin, "Türkiye'nin hürriyet ve bağımsızlığının teminatı" olduğunu vurguladı.
"MHP ve Milliyetçi Ülkücü Hareket, var olduğu günden bu yana vatan nöbetinde, millet hizmetindedir. Peki bundan kim rahatsız olur? Elbette Ali Babacan gibi, PKK ve FETÖ başta olmak üzere bölücü terör örgütlerine hizmet edenler rahatsız olur."
Ayrıca, Yalçın, Bahçeli'nin siyasi kariyeri boyunca "makam ve koltuk peşinde olmadığını", geçmişte başbakanlık tekliflerini reddettiğini ve "Önce ülkem ve milletim" ilkesiyle hareket ettiğini ifade etti.
MHP'nin Cumhur İttifakı'ndaki "yapıcı ve sorumlu tutumunun, hem siyasi ortağı hem de Türk milleti tarafından takdir edildiğini" belirten Yalçın, Babacan'ın ve onun gibilerin, "MHP ve Türkiye'nin dünya liderliğine giden yoldaki kararlılığını engelleyemeyeceğini" sözlerine ekledi.
Türk siyasi hayatında var olduğu günden beri etkin ve güçlüdür
Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Babacan'ın eleştirisinin altında yatan gerçek nedenler üzerinde durarak, "Babacan'ın dili; Karayılan'ın, yılanın, çayanın, Öcalan'ın dilidir. Üslubu, Pensilvanya Kardinali’nin üslubudur" ifadelerini kullandı.
Bu açıklamalarla, Babacan'ın kullandığı dili ve üslubu, terör örgütleriyle ilişkilendirdi. Yalçın ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sadece Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi sayesinde değil, uzun yıllardır Türk siyasetinde etkin bir rol oynadığını belirtti. "Sayın Devlet Bahçeli ve lideri olduğu Hareket, Türk siyasi hayatında var olduğu günden beri etkin ve güçlüdür" diyerek Bahçeli'nin siyasi geçmişine vurgu yaptı.
Bahçeli'nin liderliğindeki MHP'nin, Türk milletinin sevgisi ve ataların vatan aşkı ile yoğrulduğunu ifade eden Yalçın, "Çünkü Hareketimizin mayasında milletimizin sevgisi, mensuplarımızın genlerinde atalarımızın vatan aşkı vardır" şeklinde konuştu.
Bahçeli'nin, hürriyet ve bağımsızlık gibi değerlere olan bağlılığını da dile getiren Yalçın, "Sayın Devlet Bahçeli ve lideri olduğu Milliyetçi-Ülkücü Hareket; hürriyet ve bağımsızlığımızın, egemenlik haklarımızın en büyük teminatıdır" ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin, Türk varlığının kayyımı olarak nitelendirildiği açıklamada, "Evet, Sayın Devlet Bahçeli kayyımdır ama Türk varlığının kayyımıdır" sözleriyle, onun ulusal çıkarlara olan bağlılığına dikkat çekildi.
Yalçın, Babacan ve benzeri odakların, MHP'nin Türkiye'nin geleceğine yönelik hedeflerini engelleyemeyeceğini vurgulayarak, "Ali Babacan gibi ihanet odaklarının maşalarına, müstevli uşaklarına, müstemlekecilerin oyuncaklarına rağmen; Türkiye’yi 21. yüzyılda dünya liderliğine götüren kervan yoluna devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: