Atakum Belediyesi'nin kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Özgecan Kadın Danışma Merkezi bünyesinde eğitim alan kadınların hazırladığı el emeği ürünler, düzenlenen sergiyle vatandaşlarla buluştu.
Şehit Ömer Halisdemir Tesisinde açılan "Özgecan'ın Üreten Kadınlarının El Emeği Sergisi", ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü. Sergide giyimden mefruşata, el sanatlarından takıya kadar farklı branşlarda hazırlanan onlarca ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dört Aylık Emek Sergiye Dönüştü
Atakum Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Özgecan Kadın Danışma Merkezi'nde eğitim alan kadınlar, yaklaşık dört ay boyunca hazırladıkları eserleri sergileme fırsatı buldu.
Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle yürütülen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ürünler, kadın emeğinin ve üretimin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Serginin açılışına Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, CHP Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Dönmez, ADD Samsun Şube Başkanı Havva Kocakaya, belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"Sabırla, Emekle ve Sevgiyle Hazırlandı"
Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şafak Ari Emir, serginin açılışında yaptığı konuşmada kursiyerlerin ortaya koyduğu emeğe dikkat çekti.
Emir, "Bugün Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Özgecan Kadın Danışma Merkezimizde dört ayrı branşta açtığımız kurslarımızın yıl sonu sergisini gerçekleştiriyoruz. Giyim, el sanatları, mefruşat ve takı alanlarında eğitim alan kursiyerlerimizin hazırladığı eserleri halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sabırla, emekle ve sevgiyle hazırlanan bu çalışmaların sergilenmesi kursiyerlerimiz için de büyük bir heyecan kaynağı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

"Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor"
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız ise Özgecan Kadın Danışma Merkezi'nin kadınların yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirterek kadınların üretime katılmasının önemine vurgu yaptı.
Yıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu sergiyle kursiyerlerimizin emeklerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Özgecan Kadın Danışma Merkezimizde eğitim alan kadınlarımız hem yeni beceriler kazanıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlama fırsatı elde ediyor. Aynı zamanda geleneksel el sanatlarımızın yaşatılmasına da önemli katkı sunuyorlar."
Atakum Halk Eğitimi Merkezi ile sürdürülen iş birliğinin önemine değinen Yıldız, yıl boyunca farklı dönemlerde yeni sergiler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.
Kadın Emeği Ekonomiye Kazandırılıyor
Atakum Belediyesi tarafından yürütülen kurslar sayesinde çok sayıda kadın hem meslek öğreniyor hem de üretime katılarak ekonomik hayata dahil oluyor.
Kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını amaçlayan çalışmalar kapsamında açılan kurslar, el becerilerinin geliştirilmesine ve üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlıyor.
Üç gün boyunca açık kalacak olan sergi, Şehit Ömer Halisdemir Tesisinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Yorumlar
Kalan Karakter: