CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, CHP Milletvekili Sn. Nermin Yıldırım Kara ile birlikte yaptığı ziyarette, Payas halkının maruz kaldığı fabrika kirliliğine yönelik ciddi uyarılarda bulundu. Keskin, fabrika bacalarından çıkan yoğun duman ve ağır kokunun halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Bu dumanların solunum yolu hastalıkları, akciğer ve kanser hastalıklarına davetiye çıkardığı bir gerçek. Payas halkımız her gün zehir soluyor,” dedi.
Halk Sağlığı İçin Çağrı
Keskin, fabrika dumanlarının yarattığı tehlikenin boyutlarını anlatırken, Payas Çayı'nın hemen yanı başında akmasına rağmen, yetkililerin bu duruma kayıtsız kaldığını vurguladı. “Havaların ısındığı bugünlerde, fabrika dumanlarının etkisiyle nefes almakta zorlanan vatandaşlarımız var. Resmi kurumları, halk sağlığını tehdit eden bu kirletici tesislere karşı acilen önlem almaya, gerekiyorsa cezai yaptırım uygulamaya çağırıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Mücadeleye Devam Sözü
Başkan Keskin, Payas halkının sağlığını korumak adına mücadelelerine devam edeceklerini belirtti ve yetkililerden acil önlemler alınmasını talep etti. "Bu sorunun çözümü için kararlı bir şekilde hareket edeceğiz ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: