Salihli Belediyesi, edebiyat dünyasında gelenekselleşen kültürel etkinliği “Şiir İkindileri”ni 52. kez düzenlemeye hazırlanıyor. 8 Kasım 2025 Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak olan etkinlik, Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Şiir, Salihli’de yeniden hayat buluyor
Belediyenin kültür ve sanat faaliyetleri arasında önemli bir yere sahip olan Şiir İkindileri, bu yıl da yerel ve ulusal çapta birçok şairi bir araya getirecek. Etkinlik boyunca şiir dinletileri, söyleşiler ve sahne performansları edebiyatseverlere zengin bir içerik sunacak.
Başkan Nurlu: ‘Şiiri yaşatmak, kültürel mirasa sahip çıkmaktır’
Salihli Belediye Başkanı Av. Mazlum Nurlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
‘Şiir İkindileri, yalnızca bir edebiyat etkinliği değil; aynı zamanda Salihli’nin kültürel hafızasını tazeleyen ve edebi değerleri yaşatan bir gelenektir. 52. buluşmamızda da şiirseverleri, hem yerel hem ulusal şairlerle bir araya getirerek bu anlamlı atmosferi paylaşacağız.’
Sanatseverler şiirle buluşacak
Edebiyatın birleştirici gücünü Salihli’de yaşatmayı amaçlayan etkinlikte, şairler sahnede eserlerini seslendirecek. Aynı zamanda şiirin toplumdaki rolü ve edebi üretimin önemi üzerine söyleşiler de yapılacak.
Salihli Belediyesi, bu tür kültürel etkinliklerle yalnızca ilçenin tanıtımına katkı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda halkın sanatla iç içe bir yaşam sürmesine de öncülük ediyor.
Haber: Garabey

Yorumlar
Kalan Karakter: