SAMSUN – Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Samsun Yelken Kulübü’nde düzenlenen programda konuşan SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İş Dünyasında Daralma Hissediliyor
Dernek üyeleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dereli, iş dünyasının son dönemde ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin benzer sıkıntılar yaşadığını belirten Dereli, cirolar artsa bile artan maliyetlerin kazançları düşürdüğünü söyledi.

Dereli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Son dönemde özellikle iş dünyasında ciddi bir daralma hissediyoruz. Birçok sektörde cirolar artmış gibi görünse de maliyetler ve giderler nedeniyle yıl sonunda elde edilen kazanç geçen yılın oldukça gerisinde kalabiliyor. Bu durum iş insanlarını doğal olarak zorluyor.”
Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor
Vergi denetimleri ve artan mali yüklerin de iş dünyası üzerinde baskı oluşturduğunu dile getiren Dereli, buna rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme verilerinin umut verdiğini söyledi.
Türkiye’nin büyüme oranının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Dereli, yaklaşık yüzde 4,5 seviyesindeki büyümenin ekonominin temel dinamiklerinin güçlü olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Haziran–Temmuz Döneminde Hareketlilik Bekleniyor
Ekonomide yaşanan daralmanın kalıcı olmayacağına inandığını vurgulayan Dereli, özellikle yaz aylarıyla birlikte piyasalarda bir hareketlenme yaşanabileceğini dile getirdi.
“Ben kendi değerlendirmelerime göre Haziran–Temmuz döneminden itibaren ekonomik anlamda bir rahatlama yaşanacağı ümidi içerisindeyim. İş dünyası için daha hareketli bir döneme gireceğimizi düşünüyorum. İnşallah yaz aylarıyla birlikte piyasalar canlanır ve hepimiz için daha olumlu bir süreç başlar” dedi.

Türkiye Dengeli Politika İzliyor
Konuşmasında dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Dereli, artan savaş ve çatışmaların insanlık adına büyük bir sınav olduğunu söyledi. Masum sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dereli, Türkiye’nin bu süreçte dengeli ve akılcı bir politika izlediğini belirtti.
Yeni Üyelere Rozet Takıldı
Program kapsamında Esra Ekmekçi Tonkal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Çiçek Değil Dönüştüren Güç’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ardından derneğe yeni katılan üyelere rozetleri Başkan Şehnaz Dereli tarafından takıldı.
Gecenin sonunda mart ayında doğan üyelerin doğum günü kutlanırken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için pasta kesimi yapılarak program sona erdi.
GARABEY
Yorumlar
Kalan Karakter: