Cuhurbaşkanı Adaylarından Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak 2. Tur Cumhurbaşkanı seçimine kimi destekleyeceği en çok merak edilen isimlerden birisiydi.
Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan'ın açıklamasına yanıt verdi. Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sayın Sinan Oğan'ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi'ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00'de benim tarafımdan yapılacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Oğan'ın destek açıklaması, dikkatleri üzerine çekmiş ve Ümit Özdağ gibi partinin diğer üyeleri tarafından yanıt beklenmişti.
Özdağ, Sinan Oğan'ın açıklamasının parti görüşünü yansıtmadığını belirterek, Zafer Partisi adına resmi bir açıklamanın kendisi tarafından yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, Sinan Oğan'ın destek kararının parti içerisinde nasıl karşılandığı ve partinin tutumunu netleştirmek amacıyla yapılacak.
İlk turda 2.8 milyon oy alan Oğan, ikinci turda hangi ittifakın adayına destek vereceğini canlı yayında duyurdu. Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 milyon 133 bin 849 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 24 milyon 595 bin 178 oy ve Sinan Oğan ise 2 milyon 796 bin 613 oy almıştı.
İkinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışırken, Sinan Oğan'ın destek açıklaması siyasi arenada önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Destek kararı, seçim dinamiklerini etkileyebilecek bir faktör olarak görülüyor.
Sinan Oğan ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini resmi olarak ilan etti.
Oğan canlı yayında yaptığı açıklamada, ilk turda seçimlere paydaş olduklarını ve ATA İttifakı olarak önemli bir rol oynadıklarını belirtti. Türk milletinin gösterdiği teveccüh ve katılım için teşekkürlerini ileten Oğan, üç yıl boyunca devam ettirdikleri çalışmaların bir sonucu olarak başarılı bir oy oranı elde ettiklerini ifade etti.
Oğan, seçim sürecinde zorluklarla karşılaştıklarını ve sosyal medya lincine uğradıklarını dile getirdi. Ancak bu durumların kendilerini yıldırmadığını ve mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı. Üç yıl önce Türk milliyetçisi aday çıkmaması halinde Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacaklarını ve bu amaçla yola çıktıklarını söyleyen Oğan, dip dalga olarak adlandırdıkları desteği üç yılda hazırladıklarını ifade etti.
Seçimlerin ikinci turunda Sinan Oğan'ın desteği
Görüşmelerinin her iki adayla da karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleştiğini söyleyen Oğan, herhangi bir pazarlık yapmadıklarını ve kırmızı çizgilerini ilettiklerini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın oy tabanında güçlü bir birleşme sağlanması hedefleniyor. Ancak destek kararı, aynı zamanda siyasi tartışmalara da sebep olabilir ve diğer partilerin tutumlarını etkileyebilir. Seçimlerin ikinci turunda Sinan Oğan'ın desteği, sonuçları belirlemede önemli bir faktör olarak değerlendiriliyordu.
Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda farklı yorumlara sebep oldu. Destek açıklamasıyla birlikte, seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın güçlendiği ve Erdoğan'ın şansının arttığı görüşleri dile getirildi. Ancak bu karar, diğer siyasi partilerin tutumlarını da etkileyebilir ve ittifak dengelerini değiştirebileceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.
Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülük vurgusu yapan Oğan, Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini ve çeşitli konuların önemine değindi. Bu konular arasında sığınmacılar ve kaçaklar, deprem gerçeği, ekonomik sorunlar ve terörle mücadele gibi meseleler bulunuyor.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz Kemal Kılıçtaroğlu'nu Desteklediğini Açıkladı
Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna günler kala siyaset sahnesinde hareketli atmosferler yaşanmaya devam ediyor. ATA İttifakı'nın parçalanmasının ardından Adalet Partisi'nin genel başkanı Vecdet Öz, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek destek vereceklerini açıkladı. Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merakla beklenirken, Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Bu gelişmelerin ardından Vecdet Öz, Twitter üzerinden yaptığı tek cümlelik paylaşımda "Herkes kendine yakışanı yaptı" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: