İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Şifne bölgesi, 12-14 Haziran tarihleri arasında Dünya Motosurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Uluslararası organizasyonda Türkiye’den 16 sporcu farklı kategorilerde mücadele ederek derece elde etmeye çalışıyor.
Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyona, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcuları Ege kıyılarında bir araya getirdi. Motosurf branşında yarışan Türk sporcular, hem tecrübe kazanmak hem de uluslararası arenada başarı elde etmek için suya çıktı.
Şampiyonada Türkiye adına yarışan sporcular arasında Murat Yorgancılar, Behiç Ender Yorgancılar, Sani Erus, Aras Çiğdem, İsmail Kaptanoğlu, Osman Sedat Erus, Selim Işık, Bihan Koyunpınar, Ali Nağış, Ferhat Tuncay, Efe Gürsoy, Tuğçe Leventoğlu, Alp Alhat, Artur Gezer, Kuzey Altuğ ve Uzay Altuğ yer alıyor.

Hedef Uluslararası Başarı
Milli takım kaptanı Murat Yorgancılar, motosurfun Türkiye’de gelişmekte olan bir spor dalı olduğunu belirterek genç sporcuların bu branşa ilgisinin her geçen yıl arttığını ifade etti. Yorgancılar, Türk sporcuların uluslararası yarışmalarda daha fazla yer almasının branşın gelişimine katkı sağladığını söyledi.
Motosurfun dünya genelinde yaygınlaşan su sporları arasında bulunduğunu belirten Yorgancılar, genç sporcuların erken yaşlarda bu alana yönelmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Genç Sporcular Umutlu
Şampiyonaya katılan sporcular, Türkiye’de ikinci kez düzenlenen organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek bu yıl daha geniş bir ekiple yarıştıklarını ifade etti.

Yaklaşık iki buçuk yıldır uluslararası yarışmalarda mücadele eden milli sporcu Ender Yorgancılar da hedeflerinin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Sporcular, elde edecekleri sonuçların motosurf branşının Türkiye’de daha fazla tanınmasına katkı sağlayacağı görüşünü dile getirdi.
Çeşme’de devam eden şampiyona, hafta sonu gerçekleştirilecek yarışların ardından tamamlanacak.
KapsamHaber
Yorumlar
Kalan Karakter: