Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ve Irak arasındaki ticari tıkanıklıkların aşılması için iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi. Tanahi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İsmet Tanahi, Garsi Company’den Dilshad Muhsin, Hacı Şivan Abdi, Hacı Abdi Bey, Petekkaya Dış Ticaret’ten Mehmet Emin Petekkaya ve Midi Company’den Abdullah Salih Abdulmecit’in katılımıyla gerçekleşen toplantılarda, iki ülke arasındaki ticaretin mevcut durumu ve çözüm yolları masaya yatırıldı.
Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Nevaf Kılıç, Türkiye-Irak ekonomik işbirliğinde yeni bir dönemin başladığını belirterek, “İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, sadece ticaret değil; aynı zamanda bölgesel istikrar açısından da kritik öneme sahip. Mevcut sıkıntılar karşılıklı diyalog ve yapıcı adımlarla aşılabilir. Bu doğrultuda çok kıymetli isimlerle çözüm odaklı değerlendirmelerde bulunduk,” dedi.

Kılıç, karşılıklı güven ve ortak hedeflerin önemine değinerek, “Türkiye ve Irak iş dünyası, karşılıklı güven ve ortak hedefler etrafında buluşursa çok daha güçlü bir ekonomik yapı inşa edebiliriz. USİAD olarak bu sürece öncülük etmeye hazırız,” ifadelerini kullandı.
Ziyaret kapsamında gündeme gelen başlıca sorunların taşıma hatları, gümrük geçişlerindeki bürokratik engeller, Irak’ta alınan ikinci gümrük vergisi ve döviz hareketleriyle ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Kılıç, “Bu sorunları sadece tespit etmekle kalmadık; çözüm önerilerimizi de paylaştık. Önümüzdeki süreç, daha güçlü bir işbirliğinin habercisidir,” şeklinde konuştu.

Kılıç, USİAD’ın uluslararası ticarette aktif rol oynamaya devam edeceğini vurgulayarak, “Bundan sonra sadece sanayicilerin değil, ticari diplomasinin de aktif bir parçası olacağız,” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: