Siyaset
Yayınlanma: 28 Ekim 2024 - 17:58
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 18:35
Yavuz Ağıralioğlu 'Anahtar Parti' Kuruluş Programı'nda Konuştu: 'Milletimin Benden Beklediği Yerde Duracağım'
Yavuz Ağıralioğlu, Anahtar Parti'nin kuruluş programında yaptığı konuşmada, terörle mücadelede tavizsiz duracaklarını ve milletin beklentileri doğrultusunda siyaset yapacaklarını vurguladı. Ağıralioğlu, Abdullah Öcalan’ın siyasete dahil edilmesine sert tepki göstererek, "Bu vatanın bir karışına bile terör örgütünün elini değdirtmeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Ağıralioğlu, "Dişlerinizi kontrol edin" ifadesiyle muhalefetin daha güçlü olacağını belirtti.
Siyaset
28 Ekim 2024 - 17:58
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 18:35
İYİ Parti'den ayrılan ve yeni bir siyasi hareket başlatan Yavuz Ağıralioğlu, başkanlığını üstlendiği Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na sundu. Aynı gün içerisinde Ankara ATO Congresium'da gerçekleştirilen parti tanıtım toplantısı, geniş katılımla Türkiye siyasetinin yeni bir dönemine işaret etti. Toplantıdaki konuşmasında Ağıralioğlu, siyasetin ve toplumun en önemli gündem maddelerine dair sert ve dikkat çekici mesajlar verdi. Özellikle terörle mücadele, adalet, milli birlik ve yeni muhalefet anlayışı üzerine yaptığı açıklamalar, Türkiye siyasi sahnesinde Anahtar Parti’nin nasıl bir yer edineceğine dair ipuçları verdi.
Ağıralioğlu, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, ve terörle mücadele konusunda tavizsiz bir duruş sergilediğini vurgularken, hem mevcut muhalefete hem de iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Konuşmasında terör örgütleri, millî güvenlik ve ülkenin geleceği için atılacak adımlar konusundaki görüşlerini de açıkça ifade etti.

Kaynak: KapsamHaber

"İktidarla Mücadelemizin Merkezini Hasımlık Değil Mesuliyet Belirler"
Yavuz Ağıralioğlu’nun konuşmasının ana teması, Türkiye siyasetinin daha sorumlu ve çözüm odaklı bir çizgiye oturtulması gerektiği oldu. Ağıralioğlu, siyaset arenasındaki gerilim ve kavgacı üsluba karşı olduklarını belirterek, Anahtar Parti’nin temel siyaset felsefesini açıkladı: "İktidarla mücadelemizin merkezini hasımlık değil mesuliyet belirler." Bu sözleriyle, mevcut siyasi partilerin karşıtlık ve düşmanlık üzerine inşa edilen politikalarından farklı bir anlayış benimseyeceklerini vurguladı. Bu sorumluluk anlayışı, partinin Türkiye’nin önemli sorunlarına çözüm arayışını öne çıkaran bir siyaset izleyeceğini gösteriyor.Siyaset kavramının bir düşmanlık değil, çözüm odaklı olması gerektiğini belirten Ağıralioğlu, Türkiye’nin geleceğine dair umutlarını da bu mesuliyet üzerine kurduklarını ifade etti. Özellikle iktidarla muhalefet arasındaki gerginliklerin Türkiye'yi ileriye taşımadığını, aksine toplumu kutuplaştırdığını dile getiren Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin bu kutuplaştırıcı siyaset anlayışından uzak duracağını belirtti.
"Öcalan Hangi Kapının İti?"
Konuşmasında en çok dikkat çeken bölümlerden biri, PKK ve terörle mücadeleye ilişkin Ağıralioğlu’nun yaptığı açıklamalardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan'ın gündeme getirilmesi yönündeki çağrısına tepki gösteren Ağıralioğlu, "Terörle mücadelede başarısız olmuşuz da medet umuyormuşuz gibi kimse evlatlarımızın katilini meclise sokamaz. Öcalan hangi kapının iti?" ifadelerini kullanarak Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulundu. Bu cümleler, Anahtar Parti’nin PKK terör örgütü ile olan mücadelesinde net ve kararlı bir tutum sergileyeceğini gözler önüne serdi.Terörle mücadelenin milli bir mesele olduğunun altını çizen Ağıralioğlu, devletin terör örgütlerine asla taviz vermemesi gerektiğini belirtti. "Bu vatanın bir karışına bile terör örgütünün elini değdirtmeyeceğiz" diyerek, terörle mücadelede ne kadar kararlı olduklarını vurguladı. Özellikle Abdullah Öcalan gibi isimlerin tekrar tekrar gündeme getirilmesinin Türkiye için kabul edilemez olduğunu belirten Ağıralioğlu, Öcalan isminin siyasi bir çözüm aracı olarak kullanılmasını da sert bir dille eleştirdi."Teröristlerin Mecliste Yeri Yoktur"
Ağıralioğlu, terörle mücadele konusunda tavizsiz bir tutum sergilerken, meclis içinde teröristlere yer verilmesinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi. "Bu millet büyük bir millettir. Hiç kimse demokrasi parantezine teröristleri alarak şehitlerimizin, bu ülkenin evlatlarının katilini meclise davet edemez," ifadeleri, Ağıralioğlu’nun teröristlerle asla aynı masaya oturmayacaklarının net bir göstergesi oldu. Devletin güvenliğini ve halkın huzurunu önceleyen bir siyaset anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin milli güvenlik politikalarının tavizsiz olacağını da duyurdu.Devleti yönetenlerin teröristlerle uzlaşma arayışına girmeyeceğini belirten Ağıralioğlu, bu konuda net bir duruş sergilediklerini ifade etti. Özellikle Kürt meselesi üzerinden yapılan tartışmaların terör ile özdeşleştirilmesine karşı çıkan Ağıralioğlu, Kürt halkı ile terör örgütlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini belirtti."Öcalan Diyince Kürt Demek Hakarettir"
Konuşmasının önemli bir bölümünü Kürt meselesine ayıran Ağıralioğlu, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının temsilcisi olarak gösterilmesinin büyük bir hata olduğunu vurguladı. "Öcalan diyince Kürt demek hakarettir," diyen Ağıralioğlu, Kürt halkının terör örgütleriyle özdeşleştirilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti. Ağıralioğlu, Kürt vatandaşların da bu terör örgütlerine karşı net bir tavır sergilemesi gerektiğini söyledi."Türkmenim diyebildiğim coşkuyla Kürdüm diyebilen, Kürdüm diyince teröre, teröriste kızabilecek bir mesuliyetle konuşuyorum; kimse Öcalan deyince Kürtler diyemez," ifadeleriyle, Kürtlerin de Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden bir toplum olduğunu vurguladı. Anahtar Parti, Kürt sorununu terör örgütleri üzerinden çözmeye çalışan anlayışa karşı, Kürt vatandaşları kucaklayan bir politika izleyeceğini ortaya koydu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mesaj: "Dişlerinizi Kontrol Edin"
Ağıralioğlu, sadece terör ve milli güvenlik konularına değil, Türkiye’nin siyasal yapısına da değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte muhalefete yönelik sarf ettiği "Dişimize göre bir muhalefet bulamadık" sözlerini hatırlatarak, esprili ama sert bir şekilde, "Buradan sesleniyorum; dişlerinizi kontrol edin" dedi. Bu açıklama, Anahtar Parti’nin hem iktidara hem de muhalefete karşı daha etkili bir siyaset izleyeceğini gösteriyor.Ağıralioğlu, Türkiye’deki muhalefetin yetersizliğinden dolayı iktidarın uzun yıllar boyunca hüküm sürdüğünü belirterek, "AK Parti 22 yıldır iktidarda, bu da dişli bir muhalefet bulunamamasından kaynaklanıyor" dedi. Bu sözleriyle, Anahtar Parti'nin Türkiye’deki mevcut muhalefet boşluğunu dolduracağını ve daha etkili bir siyaset izleyeceğini ortaya koydu."Kavgaya Değil, Akla ve Adalete İhtiyacımız Var"
Yavuz Ağıralioğlu’nun konuşmasında öne çıkan diğer bir vurgu ise siyasetin kavgadan çok akıl ve adalet üzerine inşa edilmesi gerektiği oldu. Ağıralioğlu, "Bizim sadece siyasi açgözlülüğe, iktisadi açgözlülüğe maruz kaldığımız bu durumdan kurtulmak için kavgaya değil, akla, azme, adanmışlığa, adalete, tebessüme ihtiyacımız var" diyerek, Türkiye siyasetinde kavgacı üslubun son bulması gerektiğini belirtti. Anahtar Parti’nin siyasette nezaket, tevazu ve adaleti öne çıkaracağını vurgulayan Ağıralioğlu, topluma daha pozitif bir siyaset anlayışı sunacaklarının altını çizdi.Yavuz Ağıralioğlu, konuşmasını, Anahtar Parti’nin Türkiye siyasetinde sorumluluk, millî birlik ve çözüm odaklı bir anlayışla hareket edeceğini belirterek sonlandırdı. "Tevazu ve adaletle başlıyoruz," diyen Ağıralioğlu, milletin taleplerini en üst düzeyde karşılayacak bir siyaset yapacaklarının sözünü verdi.
Kaynak: KapsamHaber
İlginizi Çekebilir