Zafer Partisi Antalya İl Başkanlığı, Türkiye'nin siyasi geçmişine ışık tutmak ve toplumsal bilinci pekiştirmek amacıyla düzenlediği "Siyasi Tarih Semineri" ile dikkat çekti. Antalya Ramada Otel’de gerçekleştirilen seminere, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Çakmak konuşmacı olarak katıldı.Osmanlı’nın son dönemlerinden Cumhuriyet tarihine uzanan kritik kırılma noktalarının değerlendirildiği seminerde, yanlış siyasi tercihler, Türkiye’nin stratejik kayıpları ve günümüz toplumsal sorunlarının tarihsel temelleri ele alındı. Prof. Dr. Haydar Çakmak, sade ve etkileyici anlatımıyla salonu dolduran katılımcılara derinlikli bir tarih perspektifi sundu.
“Tarihi bilmeyen, geleceğini karanlığa teslim eder”
Seminerin ardından konuşan Zafer Partisi Antalya İl Başkanı Nazmi Acan, etkinliğin sıradan bir toplantı değil, toplumsal uyanışa katkı sunan bir bilinç hamlesi olduğunu vurguladı. Acan, şu ifadeleri kullandı:“Bu ülke yıllardır aynı hataların bedelini ödüyor. Biz Zafer Partisi olarak yalnızca bir siyasi aktör değil, milletin bilincini canlı tutan bir uyanış hareketiyiz. Tarihi unutanlar, geleceğini karanlığa teslim eder. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.”
“Genel Başkanımız esir, milletin iradesi engelleniyor”
Acan, açıklamasında Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ'a yönelik baskılara da değinerek şu sözleri kaydetti:“Şehitlerimizin hatırasını savunan bir lideri susturmak, milletin iradesini zincire vurmaktır. Sayın Ümit Özdağ yalnız değildir. Antalya teşkilatı olarak her koşulda arkasındayız. Bu mücadele, milletin hak sesidir.”
“Zafer Hareketi, bilinçli milletin sesi olacak”
Zafer Partisi'nin fikri ve sahada etkin bir yapı olduğunu vurgulayan Acan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:“Bu seminer sadece geçmişin muhasebesi değil, bir gelecek çağrısıdır. Biz geçmişi bilen, bugünü gören ve yarını kuracak iradeyiz. Zafer Partisi, Türkiye’yi ayağa kaldıracak, gençliği tarih bilinciyle buluşturacak yegâne milli iradedir.”Etkinlik sonunda düzenlenen soru-cevap oturumunda katılımcılar tartışmalara aktif şekilde katılım gösterdi. Zafer Partisi Antalya İl Teşkilatı, bu tarz eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını yıl boyunca farklı ilçelerde sürdürmeyi planlıyor.