Avrupa borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Yatırımcıların küresel ölçekte açıklanan faiz kararlarını değerlendirmesiyle birlikte, bölgenin referans endeksi olan Stoxx 600 yeni bir rekor seviyeden kapandı.
Londra Borsası’nın kapanış ziliyle birlikte pan-Avrupa Stoxx 600 Endeksi yüzde 0,4’ün üzerinde artışla 588,07 puana yükselerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Bölgedeki büyük borsaların tamamı günü artıda kapatırken, sektörler bazında ise karışık bir görünüm izlendi.
Spor giyim hisselerinde düşüş
Bireysel hisse performanslarına bakıldığında, spor giyim sektöründe dikkat çeken kayıplar yaşandı. Puma ve Adidas hisseleri, ABD merkezli rakipleri Nike’ın performansına ilişkin endişelerin Avrupa piyasalarına da yansımasıyla sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 1 oranında değer kaybetti.
Nike, ikinci çeyrek mali sonuçlarıyla Wall Street beklentilerini aşmasına rağmen, yatırımcılar Çin pazarındaki zayıflık ve ABD’de uygulanan gümrük vergisi politikalarının etkisinin sürmesinden endişe duydu.
Bu gelişmelerin ardından Nike hisseleri yüzde 10 düşüş kaydederken, Şubat ayında gördüğü zirve seviyeden yaklaşık yüzde 20 gerilemiş oldu. Puma ise Stoxx 600 Endeksi içerisinde günün en kötü performans gösteren hisseleri arasında yer aldı.
Ferrari hisseleri yükseldi
Öte yandan, lüks otomobil üreticisi Ferrari hisseleri pozitif ayrıştı. İtalyan şirketin hisseleri yüzde 1,7 oranında yükselerek günü artıda tamamladı.
Avrupa piyasalarında yatırımcıların önümüzdeki dönemde merkez bankalarının para politikası adımlarına ve küresel ekonomik görünümdeki gelişmelere odaklanmayı sürdüreceği belirtiliyor.
KAYNAK-HİBYA
Yorumlar
Kalan Karakter: