SAMSUN/CANİK – Samsun’un Canik ilçesinde, deprem riskine karşı başlatılan dev kentsel dönüşüm hamlesi tüm hızıyla devam ediyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçenin çehresini değiştirecek Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sahaya indi. "Tabut bina" olarak nitelendirilen riskli yapıların yıkımını yerinde inceleyen Sandıkçı, 2 bin 864 bağımsız birimin dönüştürüleceğini duyurdu.
17.5 HEKTARLIK ALANDA TARİHİ DÖNÜŞÜM
İlçenin en köklü mahallelerinden biri olan Soğuksu Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar, 17.5 hektarlık devasa bir alanı kapsıyor. Bölgenin zemin ve yapı stoku açısından risk taşıdığını belirten Başkan Sandıkçı, vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına sürecin "tam gaz" ilerlediğini vurguladı.
Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Sandıkçı, şu ifadeleri kullandı:
"Yaşam güvenliğinin önemini her fırsatta vurguluyor, depreme dayanıklı yaşam alanları hedefiyle durmak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşımızın burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Bu yüzden riskli yapıları süratle bertaraf ediyoruz."
741 RİSKLİ BİNA YERLE BİR EDİLİYOR
Projenin büyüklüğü, açıklanan rakamlarla gözler önüne serildi. Canik Belediyesi ekipleri, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen toplam 741 binanın yıkım işlemlerini yürütüyor. Bu binaların içerisinde yer alan konut ve iş yerlerinden oluşan 2 bin 864 bağımsız birim, güvenli yapılarla yenilenmek üzere tahliye ediliyor.

Başkan Sandıkçı, yıkımların kontrollü ve güvenlik önlemleri altında yapıldığını belirterek, "Eski, yorgun ve tehlike arz eden binaları kaldırarak yerlerine modern şehircilik ilkelerine uygun yapılar inşa edeceğiz" dedi.
SADECE EV DEĞİL, "YENİ BİR YAŞAM" KURULUYOR
Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin sadece binaları yenilemekle kalmayacağını, bölgenin sosyal dokusunu da değiştireceğini belirten Sandıkçı, projenin detaylarını şöyle paylaştı:
-
Depreme Tam Dayanıklı Konutlar: En son yönetmeliklere uygun, güvenli evler.
-
Konforlu Ulaşım: Genişletilmiş ve modernize edilmiş yeni yollar.
-
Sosyal Donatılar: Parklar, yeşil alanlar ve toplanma merkezleri.
Başkan Sandıkçı sözlerini, "Hemşehrilerimizi depreme dayanıklı evleriyle buluşturacağımız bu proje, Canik’e değer katacak eserlerden biri olacak. Kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" diyerek noktaladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: