Aylar süren bombardımanlar nedeniyle altyapısı tahrip olan, gıda ve sağlık imkanları yok denecek kadar azalan Gazze’de, Türk sivil toplum kuruluşları kesintisiz yardım çalışmaları yürütüyor. Bu kuruluşlar arasında öne çıkan Deniz Feneri Derneği, bölgeye umut olan projeleriyle binlerce sivilin hayata tutunmasına destek veriyor.
10 aşevinden 15 bin kişiye sıcak yemek
Dernek, Gazze’nin kuzeyi, güneyi ve orta kesimlerinde kurduğu 10 aşevi aracılığıyla her gün yaklaşık 15 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Özellikle savaşın en ağır etkilediği bölgelerde gıdaya erişim büyük ölçüde bu aşevleriyle sağlanıyor. Gönüllüler ve yerel personel, hazırlanan yemekleri kamplara ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Çocuklar için eğitim çadırları
Savaşın çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisini azaltmak amacıyla bölgede 34 eğitim çadırı kuruldu. Yaklaşık 250 öğretmenin görev yaptığı bu çadırlarda 4 bin öğrenci eğitimine devam ediyor. Bombardımanların gölgesinde gerçekleşse de bu çabalar, çocukların geleceğe tutunması açısından kritik bir rol üstleniyor.
Dernek yetkilileri, ‘Gazze’nin geleceği çocuklarımızdır. Onların eğitimden kopmaması en önemli hedefimizdir’ mesajını paylaştı.
Temiz su ve altyapı desteği
Altyapının tahrip olmasıyla birlikte en kritik sorunlardan biri haline gelen temiz su ihtiyacını karşılamak için dernek, her gün 15 ton içme suyu dağıtıyor. Ayrıca bölgede faal tutulan 2 su kuyusu, binlerce insanın yaşamsal ihtiyacını karşılıyor.
Sağlık hizmetleri ve acil destek
Deniz Feneri Derneği, Gazze’de bulunan Vefa Hastanesi’nde hasta ve refakatçilere günlük 3 öğün yemek sağlıyor. Ayrıca mobil sağlık ekibi, çadır kentler ve barınma alanlarını dolaşarak temel sağlık hizmeti veriyor. Bu ekip, ilaç dağıtımı ve acil müdahaleler gibi geniş kapsamlı sağlık desteği sunuyor.
Arama kurtarma çalışmalarını desteklemek amacıyla oluşturulan 50 kişilik özel ekip, olası bombardımanlarda enkaz altında kalanlara hızlı müdahale edebilmek için bölgede hazır bulunuyor.

“Çabamız yaşam mücadelesine destek olmak”
Deniz Feneri Derneği yetkilileri, tüm bu faaliyetlerin Türk halkının bağışları sayesinde sürdürüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gazze halkı tarihin en ağır insani krizlerinden birini yaşıyor. İsrail’in sistematik saldırıları nedeniyle siviller büyük bir soykırıma maruz kalıyor. Biz, Türk halkının desteğiyle kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bugün 15 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor, binlerce çocuğa eğitim ve on binlerce kişiye temiz su sağlıyoruz. Çabamız, Gazze halkının yaşam mücadelesine destek olmaktır.”
Haber: Garabey
Yorumlar
Kalan Karakter: