Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106’ncı yıl dönümünü kutladı. Geylan, 23 Nisan’ın millet iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Milli Mücadele sürecine değinen Geylan, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin, Erzurum ve Sivas kongreleriyle güçlenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla taçlandığını ifade etti. Meclisin, milli iradenin en güçlü temsili olduğunu belirtti.
‘23 Nisan çocukların umududur’
23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen özel bir gün olduğuna dikkat çeken Geylan, bu bayramın yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda çocuklar için umut dolu bir geleceğin simgesi olduğunu söyledi. Çocukların güvenli, sağlıklı ve eşit şartlarda büyümesinin önemine vurgu yaptı.
Okullardaki şiddet uyarısı
Geylan, mesajında son dönemde okullarda yaşanan şiddet olaylarına da dikkat çekti. Eğitim ortamlarının güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirten Geylan, “Okullarımız güvenli alanlar olmaktan çıkarsa, eğitimin temeli zarar görür” değerlendirmesinde bulundu.
Çocukların korku ve endişe içinde büyümemesi gerektiğini ifade eden Geylan, okullarda güvenliğin artırılması, önleyici tedbirlerin güçlendirilmesi ve tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin zorunlu hale geldiğini dile getirdi.
Mesajının sonunda Geylan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: