İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi, 94. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Belediye Sokağı’nda kurduğu stantta hem sahipsiz hayvanlara yuva arıyor hem de ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Barınaklarda bulunan can dostlarının sahiplendirilmesine yönelik çalışmalar yürütülürken, stanttaki hediye çarkı yoğun ilgi görüyor.
Mama, kıyafet ve sürpriz hediyeler
Çarkı çeviren ziyaretçilere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde üretilen köpek maması, sokak hayvanları için kıyafet, kedi kumu ve Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvanların yer aldığı boyama kitapları hediye ediliyor. Böylece yurttaşlar hem eğleniyor hem de sokak hayvanlarına destek oluyor.
Lemurları besleme fırsatı
Standın en çok ilgi gören sürprizlerinden biri de Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli canlılarından halka kuyruklu lemurları besleme hakkı. Hediye çarkından lemur besleme şansı kazanan ziyaretçiler, büyük heyecan yaşadı.
Çarkı çevirerek lemur besleme hakkı kazanan Zeynep Öztekin, “Çok heyecanlıyım. Lemurları görmeyi çok istiyorum” derken, Emre Okyay da “Sokak hayvanları için mama çıkmasını istemiştim ama ilk kez lemur besleyecek olmaktan mutluyum” dedi. Raif Ayvaz ise “Lemur en sevdiğim hayvanlardan biri. Çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.
“İzmirliler hayvanları çok seviyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Mithat Yıldırım, standa gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getirerek, “Çarkı çevirenlere kendi ürettiğimiz mamaları hediye ediyoruz. Ayrıca sokak hayvanları için kıyafet ve boyama kitaplarımız da var. İzmirlilerin hayvanlara olan sevgisi bizi mutlu ediyor” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: