Madalya yağmuru: Güreşte 5, taekwondoda takım birinciliği
İlkadım Belediyespor’un sporcuları, Cumhuriyet Bayramı haftasında iki ayrı şehirde büyük başarı elde etti.
102. Uluslararası Uzundere Geleneksel Cumhuriyet Karakucak Güreşleri, 403 sporcunun katılımıyla Erzurum’da düzenlenirken; Yıldızlar Cumhuriyet Kupası Taekwondo Şampiyonası ise Osmaniye’de yaklaşık 350 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Her iki turnuvada da ter döken İlkadımlı sporcular, hem bireysel hem takım performanslarıyla göz doldurdu.

Güreş takımında 2 altın ve 3 gümüş madalya kazanılırken, taekwondo takımı takım halinde birincilik kupasını Samsun’a getirdi.
Güreşçilerden 5 madalya birden
Erzurum’daki müsabakalarda İlkadım Belediyespor Güreş Takımı büyük bir başarıya imza attı.
100 kiloda Selahattin Efe Demircan ve 75 kiloda Necattin Dere, rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Aynı turnuvada Alican Hoşaf, Egemen Türkay Bayram ve Emirhan Saygı ise gümüş madalya kazandı.
Takım, performansıyla hem teknik hem de mücadele gücüyle dikkat çekti.
Taekwondoda Cumhuriyet coşkusu
Osmaniye’de düzenlenen Yıldızlar Cumhuriyet Kupası Taekwondo Şampiyonası da İlkadım Belediyespor’un üstün başarısına sahne oldu.
Turnuvada sporcular 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak takım halinde Türkiye birinciliğini elde etti.
Şampiyona, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.
Başkan Kurnaz: ‘Spora verdiğimiz emek karşılığını buluyor’
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, iki farklı branşta elde edilen başarıların gurur verici olduğunu vurguladı:
‘Spora ve sporcuya verdiğimiz emek ve değerin karşılığını almaya devam ediyoruz. Erzurum’daki Karakucak Güreşleri’nde ve Osmaniye’deki Taekwondo Şampiyonası’nda madalyalarla dönen sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Spora yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmek bizleri mutlu ediyor. İlkadım, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam edecek.’

Başkan Kurnaz, sporun sadece bir başarı alanı değil, aynı zamanda gençlerin disiplin ve dayanışma duygusunu pekiştiren bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.
Haber: Garabey
Yorumlar
Kalan Karakter: