Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Mart ayında tiyatrodan müziğe uzanan seçkisiyle sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Kişisel hikâyelerden toplumsal belleğe, hafıza ve zaman kavramından genç caz yorumlarına uzanan program, kampüsü yeniden sanatın buluşma noktası haline getiriyor.
Bir Yazarın İzinde: Sevgi Soysal
SGM sahnesi 11 Mart’ta, Sevgi Soysal’ın yaşamından ve eserlerinden ilham alan “Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor” oyununa ev sahipliği yapacak. Oyun; dostluk, aşk, hastalık, üretim ve direniş temaları etrafında şekilleniyor.
Metni kaleme alan ve projeyi tasarlayan Duygu Dalyanoğlu, aynı zamanda oyuncu kadrosunda da yer alıyor. Yönetmenliğini Aysel Yıldırım’ın üstlendiği yapımda; Banu Açıkdeniz, Burcu İsra Kanbakoğlu, Nihal Albayrak ve Zeynep Okan sahne alacak.
Gerçek ile Hayal Arasında: Baba
18 Mart’ta ise Florian Zeller’in dünya çapında ses getiren oyunu “Baba (Le Père)”, SGM sahnesinde izleyiciyle buluşacak.
Bir baba ile kızının ilişkisi üzerinden hafızanın çözülüşünü ve zaman algısının kırılmasını anlatan oyun, seyirciyi karakterin zihinsel dünyasının içine çekiyor. Ezgi Coşkun çevirisi ve Oyun Atölyesi prodüksiyonuyla sahnelenen yapımın yönetmenliğini Muharrem Özcan üstleniyor.
Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer’in yanı sıra Özlem Zeynep Dinsel, Faruk Barman, Mine Nur Şen ve Ufuk Tevge yer alıyor.
Mart Ayına Genç Caz Dokunuşu
SGM’de Mart ayı, 31 Mart’ta düzenlenecek İKSV Genç Caz Gecesi ile sona erecek.
Çağdaş trio yorumlarıyla dikkat çeken Triosu ve cazı rock ile birleştiren KAOS sahne alacak. Genç müzisyenler, kampüste ritmik ve enerjik bir kapanışa imza atacak.

Yorumlar
Kalan Karakter: