Sedat Peker, Türkiye’nin Meksika ve Kolombiya gibi bir sürece girdiğini iddia ederek, Afgan ve Suriyeli grupların Türk suç örgütlerini piyasadan sileceği uyarısında bulundu. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Peker, Türkiye’de yeni suç yapılarının oluşmakta olduğunu ve tehlikenin büyüdüğünü belirtti. Devletin bu konuda acil tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Peker, dışarıdan gelen grupların uyuşturucu ve kara para akışını kontrol etmeye başladığını ifade etti.
“Türkiye’de Yeni Yapılar Oluşuyor”
Peker, “Ordudan ayrılan, şiddet eğilimli eski askerlerin radikal gruplar oluşturması durumunda Türkiye’de büyük bir sıkıntının ortaya çıkabileceğini” belirtti. Brezilya, Meksika ve Kolombiya'daki kriminal yapılarla benzerlikler kurarak Türkiye’nin 3-5 yıl içinde benzer bir yapıya evrileceğini öne sürdü.
Peker’den Kara Para Uyarısı
Peker, Suriyeli grupların kendi içlerine kapalı yapısı nedeniyle polisin müdahale etmekte zorlandığını ve bu durumun önümüzdeki yıllarda Türk suç örgütlerinin gücünü kaybetmesine yol açacağını belirtti. Peker, bu sürecin çok büyük bir tehlike olduğunu ifade ederek, bu yapılarla mücadelede devletin acil önlem alması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: