Ataması yapılmayan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde ek atama talebiyle Ankara’da bir araya gelecek. 2024 KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen sınırlı kontenjanlar nedeniyle ataması yapılmayan öğretmenler, seslerini duyurmak için eylem kararı aldı. Türk Eğitim-Sen de öğretmenlerin bu hak arayışına destek vereceğini duyurdu.
Ankara’da buluşma: Ulus Atatürk Heykeli önü
Türkiye’nin dört bir yanından başkente gelen öğretmenler, 9 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde toplanacak. Eylemde, atama bekleyen öğretmenler kontenjanların artırılmasını ve 24 Kasım öncesinde ek atama yapılmasını talep edecek.
Talip Geylan’dan destek mesajı
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eylemde bir konuşma yaparak öğretmenlerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekecek. Geylan’ın, yüksek puan almasına rağmen atanamayan öğretmenlerin haklı taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulaması bekleniyor.
‘Eğitimde adalet sağlanmalı’
Sendika tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin fedakârlıkla yetiştirildiği ancak yıllardır süren atama sorunuyla karşı karşıya oldukları belirtilerek, ‘Öğretmenlerimiz, 24 Kasım öncesinde yalnız bırakılmamalı. Eğitimde adaletin sağlanması için ek atama kaçınılmaz hale gelmiştir’ ifadelerine yer verildi.
Gözler Bakanlıkta
Eylemin, eğitim camiasında büyük yankı uyandırması ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya ilişkin bir adım atması beklentisi güçleniyor.
Haber: Garabey
Yorumlar
Kalan Karakter: