WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), 42. Mütevelli Heyeti Toplantısı’nda önemli bir yönetim değişikliğine imza attı. Vakfın kurucu üyelerinden Füsun Gençsü, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Nafiz Karadere'den devralarak WWF-Türkiye’nin yeni dönemine liderlik etmeye başladı.
Kurucusundan 50. Yılda Liderlik
Yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulunan Füsun Gençsü, “Kurucusu olduğum vakfın 50. yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmek benim için büyük bir onur. Nafiz Karadere’ye uzun yıllara dayanan katkıları için teşekkür ediyorum. Doğa ve insanın uyum içinde yaşadığı bir dünya hedefiyle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi
Toplantıda yapılan seçimlerle birlikte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Nergis Yazgan getirilirken, asil yönetim kurulu üyeleri Atila Uras, Prof. Dr. İbrahim Mahmut Tekçe, Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Okan Alpay, Osman Bahri Turgut, Muzaffer Kayhan ve Rana Erkan Tabanca olarak belirlendi.Füsun Gençsü Kimdir?
1957 Zonguldak doğumlu olan Füsun Gençsü, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Reklamcılık ve yayıncılık alanlarında uzun yıllar yöneticilik yapan Gençsü, RPM-Radar, Medyatürk, İyi Şeyler Yayıncılık ve F Stop gibi önemli oluşumlarda kurucu ortak olarak yer aldı. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü’nde eski voleybolcu olan Gençsü, WWF-Türkiye’nin kuruluş sürecinden itibaren aktif bir destekçi ve yönetici olarak görev aldı. TESEV ve Reklamcılık Vakfı kurucuları arasında yer alan Gençsü, halen Londra Üniversitesi Birkbeck College’da sanat tarihi eğitimi almaktadır.Denetim Kurulu da Yenilendi
Metin Konca Denetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, kurul üyeliklerine Akın Ekinci ve Gökhan Gökalp getirildi. Yedek üyeliklerde ise Deniz Öztok ve Gözdenur Özlem Öztürk yer aldı.WWF-Türkiye, yeni yönetim kadrosuyla doğal hayatın korunması, iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir yaşam bilinci oluşturulması konularında çalışmalarına kararlılıkla devam etmeyi hedefliyor.