Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, yerel yönetimlerin imkânsızlıklara rağmen örnek sosyal projelere imza attığını belirterek, “Bugün 90 haneye düzenli sosyal yardım ulaştıran, tüm üniversite öğrencilerine 2.000 ila 2.500 lira arasında burs veren belediyelerimiz var. Bu tablo ülkedeki adalet açığını da, Yeniden Refah’ın farkını da gösteriyor.” dedi.
‘HİZMETİN ÖZETİ BURADA — DEVLETİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPIYORUZ’
Çakır, her şartta sahada çalışan ve halkla doğrudan temas kuran belediye yönetimlerinin, milletin beklentilerine somut çözümler sunduğunu vurguladı. Bu projelerin tesadüf olmadığını belirten Çakır, şunları söyledi:
“Belediyelerimiz KYK seviyesine yaklaşan burs verir hale geldiyse, bu milletin hakkını millete geri verme anlayışımızdandır. Sosyal belediyecilik diye yıllardır konuşulan şey, bizde tabelada değil sahada karşılık buluyor.”
‘SİYASETİN GÖLGESİNE DEĞİL, HALKIN DUASINA GÜVENİYORUZ’
Çakır, Afyon Belediye Başkanı Burcu Hanım üzerinden gündeme getirilen “AK Parti’ye geçecek” iddialarına da net bir dille cevap verdi:
“Aynı senaryonun onun üzerinde oynandığını biliyoruz. Ancak şahsen geçeceğine inananlardan değilim. Kamuoyunda böyle beklenti olsa da ben o ihtimali zayıf görüyorum.”
Çakır, bu değerlendirmeyi kişisel tahminlere değil, yerelde oluşan güvene dayandırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Biz bağırmayı değil çalışmayı seçiyoruz; sahada duruş gösterenler halkın desteğini kaybetmiyor.”
‘SÜREMİZ YETMİYOR AMA ANLATACAK ÇOK ŞEY VAR — YENİDEN BULUŞACAĞIZ’
Program sonunda sıcak üslubuyla dikkat çeken İl Başkanı Çakır, konuşmasının planlanandan uzun sürmesine atıf yaparak şöyle konuştu:
“15 dakika diye konuştuk 22 dakika oldu ama konuşacak çok başlık kaldı. Birlikte daha sık bir araya geliriz.”
Çakır, Afyon’daki sorunları ve Yeniden Refah’ın çözüm önerilerini anlatmayı sürdüreceklerini ifade ederek programı tamamladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: